kära dagbok

Jag har inte skrivit dagbok på hela sommaren. Nu med höst och vinter på ingång, med tredubbla strumpbyxor, köldchok när man kliver ur de dubbla täckena på morgonen, konstant mörker och trötthet, minskad spontanlitet och glapp var ledsamhet i vardagen, tror jag att vi kommer behöva varandra. Experter spår den kallaste vintern på tusen år och inatt är del risk för frost. Herre min Gud. Vi kommer att överleva. En rutig dagbok kanske hjälper lite på vägen.

mot franska skolan!!


torsdag med studier och tecknande här hemma, gud vad skönt

Torsdagsfrukost
Torsdagsgosa

liten, ensam och jätteynklig

Jag förstår inte hur småsmå komplikationer kan blåsas upp till stora världsproblem. Herregudherregud, ner under mina två täcken och hata tonårsdrama. Läsa en fin bok och sova tills jag vaknar.

fembilder.blogspot.com

Om ni som jag är oerhört tisdagströtta och lite oinspirerade, skulle jag klicka mig in på fembilder.blogsot.com. En av mina favoritillustratörer. Himlahimlahimla duktig tjej det där.

emil alltså

Vem vill ha stolthet
när man kan få den man vill ha?
Vad ska jag med värdighet
när jag kan ha det bra?
Integritet
vad har den nånsin gjort för mig?
Och tryggheten byter jag med glädje
ut mot dig

eyy klara bitch snälla

-om en halvtimme ska vi mötas, glöm inte, även om jag vet att fysik B kan vara hemskt kul och hålla dig kvar
-tvättar tröjorna jag lånade, blir svettluktsparanoid som vanligt
-ASSÅ DET ÄR FANIMIG DAX ATT TA TUMMEN UR RUmPIS OCH UPPDATERA DIN BLOGG NU, SLÅR IN PANNBENET PÅ GUD SNART BROR (h3h3)
-puss

alla vill till toppen och vill göra karriär/alla vill till rymden men stjärnorna finns här

Den här veckan skulle vara den duktiga veckan. Veckan då jag tog tag i mitt liv. Och det har det också varigt. Gjort alla läxor ur en lagom kritisk och analytisk synpunkt, ätit alla måltider och rätt antal kalorier & proteiner & vitaminer, tagit fotografier på min meningslösa vardag, sovit rätt antal timmar, tränat rätta delar kondition och styrka, städat och sorterat mitt rum och sökt jobb bland annat.
Jag borde vell vara jättestolt, utvilad och stolt över mig själv tjej tjoohoo egoboot tralala eller vadfan det är blondinbella snackar om hela tiden. Men serri, fyfan vad tråkigt det har varit att ta tag i sitt liv, prioritera sin tid och hitta sin balans i vardagen och blablablankbklabla. Såhär tråkigt

KOLLA BENHÅREN DUDE


"hon har jeanskjol, hon måste vara kommunist!!!"

En exemplarisk och brommavänlig utstyrsel från förra fredagen. Nu ska jag sova och ignorera all grotesk träningverk.

jag är tillbaka

Är produktiv och ser grymt ointelligent ut. Jobba hårt och är trött. Dricker kaffe, lyssnar på Destinys's child och somnar på tåget. MÄH, lovar bilder från senaste tiden typ idag. ska bara vara snabb lite, chacha---

MEN BACKARRÅÅH JIMMIE

Jag ska snart skriva vanliga saker och visa vanliga bilder om mitt lilla liv. Just nu går jag dock runt i landet dålig sätmning och är lite gråtfärdig hela tiden. Att stå och skrika INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR med 5000 andra vettiga själar fick dock hjärtat att lätta lite.
puss sålänge

FML

Är det ett sånt här samhälle vi ska ha? Iskallt och rasistiskt? Jag trodde bättre om det svenska folket alltså... fml

FÖR HELA SVERIGE

Jag är så nervös inför valet att jag inte kan koncentrera mig på något annat. Önskedrömmar om en rödgrön regering med feministiskt intiativ till makten varvas med extremt ont i magen vid tanken på en självisk och konservativ regering eller ett omänkligt och rasistiskt parti som ska bestämma över oss.
Jag vill bara uppmana er (om det nu finns några myndiga här?) att rösta för ett samhälle som tar hand om klimatet och varandra. Lite mer pengar i fickan till de rika, lägre skatter eller privatisering får inte komma till på bekostnad av solidaritet, jämnställdhet och rättvisa.
Politik handlar inte om vilken politiker som har vilken bakgrund eller hur just du kan få mest pengar. Det handlar om att bygga ett samhälle vars grund är osjälviskhet och medmänsklighet.
Konservativ 1800talsskola, ett kraschat klimat och barnslig själviskhet eller ett grönt, ansvarsfullt och jämnställt Sverige? Ja, idag är det upp till kamp. Rösta med ett osjälviskt hjärta nu, fina ni. Jag hoppas


svea

Jag är nu hundägare. Till en liten labradoodeltjej. Svea. Jag har allvarligt talat aldrig varit så kär.

kings cross

“Tell me one last thing, said Harry. Is this real? Or has this been happening inside my head? Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?”

jag dissar vem jag vill

Chillar i morotsmössan
lyssnar på "jag dissar vem jag vill" från lilla melodifestivalen 2009
och tycker att den rockar
har en finne på läppen
och en skoldag till fem
living the dream

grattis snuttis

Idag fyller finfina Linn sjutton! Hon är finfin eftersom:
-hon kramas så himla bra
-hon kan det där med underbar humor
-hon är alltid gulligt förvirrad
-hon tycker alltid bra om alla
-hon är världens gulligaste och undrar verkligen hur det är på riktigt
inte min bild förlåt

bra med hösten ehhh


-rostade mackor med nutella
-alla dessa krämer mot exemen luktar oftast gott iallafall
-film och popcorn under dubbla täcken
-varm choklad, eller te med honung
-dubbla strumpyxor och stockade koftor blir äntligen okej (jag är nämnligen jättefrussen året om)
-regnlockig lugg
-tegan and sara, beirut och annat fint kommer till sin rätt
-sträckläsa iförd morgonrock
-katterna kryper in under täcket och gosar för att det är varmare där
-okej att ligga i sängen i flera dyng och bara äta linssoppa

behöver en ny dagbok

Efter att ha känt det som om mitt liv susade förbi i ljusår/s är jag nu tillbaka på stadiga km/h. Tränar friskis&svettis, läser pocket, oroar mig för väder och letar efter lite mening. Kanske några ambitiösa kvällar och en resa till Göteborg skulle göra allt lite lättare?
godnatt

bloggsnack tjoho

Nuförtiden har ni ju bilvit ett helt gäng som klickar hit varenda dag!  Vilket får mig att känna mig lite mer såhär:
himla glad alltså. För tillfället försöker jag göra en ordentilg lista på bra grejer med hösten, vilket är svårt eftersom jag tycker att det är den värsta årstiden tror jag. puss iallafall

adjö då, wilmer

I januari det här året började en ny tjej i min klass. Wilma Isenborg hette hon och jag tyckte om henne ända från början. Och jag fortsatte tycka om henne också, ju längre vi satt i samma klassrum framför likadana macbooks varje dag. Hon är till exempel
väldigt klok
kommer med hemsk goda råd
lyssnar bra dessutom, kanske därför hon kan ge sånna smarta råd
kan läsa av en stämning himla bra
kan konsten att formulera sig otrolig målade och träffsäkert
lyssnar inte heller alltid på den koolaste musiken och ser de konstnärligaste filmerna bara för att
utan diggar både mean girls och sexy birch
hon orkar dra med mig på upptåg trots min odräglighet
förstår när saker är pinigt
och bär en stor rosa päls
Hon är en himla fin tjej helt enkelt, men nu är det så att hon ska byta klass igen. Denna gång skola också, hela vägen till södra latin ska hon för att få lite mer struktur. Förhoppningsvis och säkerligen kommer hon att få det utmärkt, men globala kommer inte att vara samma sak längre. Att löka framför facebook instållet för att plugga, stå ute i kylan, sno kaffe ur kafeterian och spana på treor kommer helt enkelt att tappa lite av sin glans. Förskräckligt känns det, men så är det ibland, antar jag. Så du wilma, ha det på kult på södra latin och hoppas vi ses snart igen!

men så, tre veckor senare

Det tog tre veckor. Tre veckor av dålig sömn, orkelöshet och en tung kropp. Av ett hjärta som var så tungt att allt bara blev tomt. Tre veckor av överygelse om att såhär förblir det. Jag förblir ganska glad på utsidan, jag träffar vänner och dricker kaffe, jag dansar längs gatorna och jag skämtar. Allt som vanligt. Men inuti kommer jag förbli alldeles tom och tyngd av övertygelsen att jag kommer dö. Dö utan att knappt ha gråtit och helt utan mening. Överkörd, förgiftad, cancersjuk, skjuten eller bara alldeles för tom och ledsen för att kroppen skulle orka fortsätta. Hjärtat skulle inte orka fortsätta slå i det där jävla tomrummet och aldrig försvinner.

Tre hela veckor av undran över när, när 17 skulle jag bli ledsen? När skulle jag gråta utan slut, när skulle jag snörvla mig igen frukost, skolraster, dusch, kvällsromenader och konserter? När skulle jag ha konstant röda ögon och bara vilja krypa ihop och hulka? När skulle faktumet att tåget var försenat, avokadon slut eller ipodbatteriet lågt få tårarna att spruta? I tre hela veckor var jag tom och undrade varför, varför blev det alrig så? Så som det blir när man blivit lämnad?
Men så. Så blev det idag, ungefär tre veckor senare. Efter en kväll då jag berätttat om att jag trodde att jag skulle dö för att allt är åt helvete igetligen för en vän, efter en panikattack på Tcentralen, började det. Tårarna började äntilgen rinna. Utan slut. Tomheten, det där jävla tunga tomrummet i hela bröstkorgen, blev äntligen fyllt med saknad och sorg. Äntligen hulkar jag över varendea rad jag läser, över varenda låt jag hör, över att tandkrämen är slut och min favorittröja är smutsig.
Det låter kanske superknasigt, men jag välkomnar det och bara gråter och ligger under duntäcket. För jag är så lättade över att ihålighten äntligen får luftas lite. De där tre jävla veckorna är slut och jag ligger hemma en lördag och bara gråter. Ledsen, sorgesam och ångestladdad, men också lättad.

utmärkt pasta

Jag älskar att laga mat och jag älskar att fota mat. Jag tänkte därför visa er en superlätt och supergod pasta som tar megakort tid att laga. Det här är en portion till en jättehungig person.
Kronärtskockspesto är mycket godare än vanlig pesto alltså. Egentligen är det mycket godare med färsk pasta än den här men det hade vi inte hemma.
Koka pastan med olivolja och massa salt i vattnet, det blir godast så.
Skiva en halv mozarella ost, fyra coctailtomater och skölj kanske fyra matskedar majs.
Häll av pastavattnet, blanda i cirka fyra matskedar pesto. Ringla lite olivolja över och salta och peppra.
Häll upp i en tallrik och så på med osten och grönsakera. Så himla bra lördagslunch om man är trött efter fredagens bravader. Jag dricker apelsinläsk och läser KP till.

dagens blocket


torsdagstips

När jag var liten var torsdag min hatdag. Nuförtiden är det tisdagar, men iband kan man ju få ett återfall. Då fungerar det här himla bra som tröst:
Gör kladdkakesmet
Ta fram nutella
Häll smeten i prickiga formar och klicka i nutella. Grädda.
Tadaa! megagod och megaenkel torsdagströst.

fram tills nu

Efter desperata rop från entusiastiska läsare (klara) så tänkte jag berätta vad jag har haft mig sen i fredags.Tjoho.
Först ville Jasmine fashionposa. Såklart!
I fredags efter skolan åkte vi några glada ungdommar till siri för fika.
Det blev mest godis och chips.
Vapen.
The sims.
Siri.
Clara.
Rebecca.
Sen åkte jag hem och sov och deppade för jag var fortfarande lite febrig och ledsen.
I lördags var jag och Vera barnvakt åt Veras lillasyster Elsa. Jag målade hennes naglar och sen tittade vi på harry potter i många timmar.
I måndags var det debatt i skolan med representanter från alla riksdagspartier. Jag blev bara irriterad och rastlös. Sen var jag med Gustav och drack kaffe och åt godis.
Inatt sov min finfina vän Linnea över. Det var jättefint för jag hade inte träffat hennepå megalänge!
Sen kände jag att det var alldeles för länge sedan som jag lagade en redig frukost, så idag var det dax, nomonomnomnomnomnom
Nu har ni koll igen! Och Klara fina: TA ME SHORTSEN IMOROGN FÖR ALLT I VÄRLDEN!!!

ge oss mening

Stora vintergator
tusen minjoner solar
brinner som eldflammor
i den oändliga rymden
vår lilla jord
är lite lätt att se
du vår Herre som skapat allt
Ge oss mening
Jorden är din pärla
så skimrande vacker
Hav och böljande slätter
och stupande berg
men faror hotar
från rymden och oss
därför ber vi fig skydda vårt hem
Ge oss mening
Mina konfisars bönsång, har jag för mig gick ungefär såhär. Ni ska få veta vad jag har gjort de senaste dagarna ikväll, lovis

snällis?

Jag vill vara en kattunge som gosar med en vit häst. Då hade jag kanske inte
lyssnat på min sorligaste och smörigaste spellista om och om igen
klamrat mig fast vid vardagen så hårt jag kan
pendlat mellan att vara heldeppig och tyst
och att låtsas som ingenting och bara hålla låda och spexa
trycka handen mot hjärtat varje kväll för att veta att jag inte ska dö
vara totalt orkelös
inte kunna gråta på hela veckan
för att stirra tomt framför mig på pendelatåget
och på perrongen bli frågad om jag är ledsen av en dam,
som jag ser röker gula blend
och gråta hela vägen hem

KUL MED FEBER


nä meh, här chillar ja me feber o självutlösare i trägårn helt spontant sådär va


typ en vecka sen

snuttisar, hoppas ni hade det kult på museet, själv hade jag date med febris och djursjukhuset igen<3

blåmärke och feberfrossa

Jag hade febefrossa och mådde åt helvete igår. Tog en alvedon mot huvudvärken innan jag gick och la mig, och vaknade frisk!!!! Vilket passade bra för en dag till hemma hade nog gjort mig vansinnig. Mot skolan peppepp!!!!
Så här ser jag ut när jag är ledsen och febrig, bah så ni vet lixxxx

RSS 2.0