ett föredöme för alla helger

Idag har jag trillat över en massa fina bilder ifrån förra helgen, som jag vill visa er!
Först ut är Klaras (dedumpade.blogg.se) bilder ifrån fredagen:
Jag och Klara åt sushi och drack 0.7or (blev svinpackade) och pratade om livet i skinnaviksparken.
Vi hänge dem fina klassisar till mig på operation festival, där vi såg mirakelkuren och men of zimbabwe. Det stormades en scen, åts tomater och dansades i en ring. För första gången på tusen år sov jag hemma.
Här kommer Siris (prinsvladimir.blogg.se) bilder ifrån det spektakulära mad men kalaset hon höll i på lördagskvällen:
Linn är det sötaste jag sett.
Rebeccas klänning blev som en blommig bakelse när man snurrade. Något hon gjorde kvällen igenom. Fint.
Jag hade massor av smink och en annan klänning än den jag ville eftersom den sprack precis innan jag och Vendela skulle kuta till tåget.
Vera hade en klänning som var som sydd för henne och var sockersöt.
Fin Siri med fin himmel.
Elis körde gärnet på överklassstilen. Marianne sitter och ser lite opepp ut i bakgrunden, men jag lovar att hon var ack så taggad.
Den helgen var så fin.

napoleon <3 siri

imorgon äter jag:
tillsammans med:
kysss

hate u EUuppsatts

sötsura chips
sjätte koppen kaffe idag
minihäst i gummi
EU i open office
missbruk av robo.to
och ffml
två c/klaror på fika
JAG HAR PÅ MIG BÅDE BH, JEANS OCH PARFYM WTF HÄNDE

att finaly gå ifrån sosse till trädkramare, och sedan få ett tredje alternativ släng i ansiktet.

Skönt att jag har fem år till att vela på. helrött, skogsmulle eller rosa med extra armhålehår?

att vara svår med en chipspåse

Ikväll skulle veras pluggmani få smitta av sig på mig (som är glad för att det är sommarlov snart), jag skulle låna hennes docs (så skriver man om man är indie), och jag orkade inte åka hela vägen hem. Så jag sover i hennes himmelska säng inatt. Jag tycker att vi har pluggat helt okej, medan vera tjurar lite smått här på min axel. Fast mest har vi ätit chips (varför är mina matvanor åt helvete och varför gör jag parenteser hela tiden (jag gör aldrig parenteser))
Min mage har en lite skudklump som skvalpar bland chipsen just nu. Lite skuld emot min familj. Igår låg jag och chillade på mannes säng (inte alls lika skön), kom hem framåt elva, satte mig och gjorde klart min film och sov för lite. Morgonen firade jag med att ta sönder mammas favoritkopp och bli skitförbannad för att de skattade ett materiellt föremål framför sin dotter. Mitt morgonhumör + kaffebrist + något jag vet att jag kommer få skuldkänslor över = hoppa på stället, gråta och offerställning gånger tusen. Det är inte lätt att ha ett ungersk temperament.

som flugorna på socker, som kärleken på skämt


varför hånglar ni inte då??


det finns hopp för mänskligheten, det står i tidningen ju

Eftersom jag chillar i kommunaltrafiken minst två timmar om dagen och är noggrann med att äta frukost, så har jag bivit en tidningsläsare. När jag sitter och svettas lite på pendeltåget, dricker efterskolankaffet eller mumsar äggröra frukost är det skönt att få lite koll på vad resten av världen sysslar med.
Ibland trillar jag över citat, hela artiklar eller uttalanden som ger mig mer hopp om mänskligheten. Att vi inte är själviska borgarjävlar som bara vill konsumera, som glömmer allt om vad äkta råvaror, första kýssen och städa men såpa innebär. Journalister och skribenter med vett i skallen och rediga tankar. Dessa artiklar klipper jag ut och sätter upp på insidan av en av mina garderober. För att påminnas om att vi människor är intligenta och att det inte är hopplöst, som den äkta hamster jag är.
En man som heter Johan Ehrenberg skrev i etc. om klimatkrisen. Och gud, vad jag vill krypa upp i en soffa och dricka te och disskutera världen och livet emd den här mannen. Ärligt och rakt på sak skakar han liv i åtminstone några klimat-frågan-är-en-lögn-snubbar, hoppas jag iallafall.
"Det är lätt att bli dramatisk i klimatfrågan men det beror faktisk på att det är dramatiskt. Det är vår största utmaning som människor. Vår generations stora test. Hur stoppar vi vår egenskapade förstörelse?"En artikel ur vårdguidens tidning som berättar om hur beröring utsöndrar ett hormon som gör oss friska. Jag blir alltid barnsligt fascinerad av vetenskap som visar hur psyket och det fysiska hänger ihop.
"Att klappa den spinnande katten på magen eller klia hunden bakom öronen sätter rejäl fart på oxytocinutsöndringen. Därför har man inom flera håll inom hemtjänsten skaffat husdjur som sällskap. Många känner sig allmänt uppiggade av sällskapet, men studier visar också att personer med demens blir mindre oroliga när de får en hund att bry sig om och klappa på."En vettig barnpsykolg som skrev om att det finns en anledning till att tonåringar pangar rutor och super. Också ur vårdguiden.
En insändare i DN där Otto äntligen våga säga att vi människor äter kött för att vi är själviska, inte för att vi måste. Något väldigt många människor inte kan inse.
"Tillslut känns det som om det bara bottnar i det här med att bry sig. Antingen tycker man att det är okej att döda saker för sin egen bekvämlighet eller eget nöje (...), eller så tycker man inte det. För vi behöver inte äta kött, vi gör det av egen bekvämlighet, lathet eller nöje."En artikel jag hittade idag och titel fick mitt hjärta att rycka till lite. Det är egetligen en intervju, och äment nämns bara lite kort. men åh. Såklart man kan.
"brustet hjärta tas på allvar av läkare och forskare. Hjärna och hjärta är inte två isolerade organ,  de hänger ihop."Det är min lilla samling hittills. Fast jag har en kuvert fina KPinsändare någonstans också. Men som sagt, vettiga människor, publicerade i media, ökar min optimism för framtiden.

glitter


babylove-bruden från luxenburg<3<3


IMORGON SER JAG FAMILJEN

Lugn skola, glass och nya strumpbyxor med Manne och Lisa, parkhäng med finisar från skolan, filmköp och promenad med den förstnämnda. Såhär får gärna alla tisdagar vara i fortsättningen, men lite mindre svett tack.

det är ju måndag

Skola med noll förseningar
Helgprat
Sömnbrist
Superchips
Parkhäng
Lax, grönmöggelost och sparris
Mer sömnbrist
Rita
Strax: svenska hollywoodfruar SISTA AVSNITTET DÖR

på postmuseum

Förra lördagen var jag och mina bästaste bästisar Klara och Vendela på ett ambitiöst besök på postens museum. En utställning om reklam. Den rockade.
(kul att det inte finns en ända blid i den här bloggen på mig i snyggt hår)
lite mineur på det. Sedan drog jag med mig manne och krullidutten till vera, där jag lekte med hennes lilla syster, åt chips och spelade galenpanna. Det var bra.

jag har haft världens bästa helg

min katt pelle är överdrivet sällskapssjuk och hjärtat lite förvirrat. petar i mitt smutiga hår, lolar och är nöjd.

hej och hallå
RSS 2.0