sierra leone ni är fan inte bra på nått

Här sitter jag i min nya säng i min nya myströja och hatar vårt Afrikaprojekt. Afrika suger på allt. Jag jobbar med landet Sierra Leone som inte har det så jävla chill. Sierra Leone har tex:
-BNP på 894 (dvs så många dollar som varje individ omsätter i varor och tjänster under ett år)
- 192 av 1000 0-5åringar dör.
-Kvinnor går ca 1,3 år i skolan, männen 2,9
-2008 var landets totala skatteintäkter ca 80 000 dollar
-en halv miljon unga människor försöker försörja sig på att smuggla diamanter (vilket staten redan gör)
- 2/3 av befolkningen lever i extrem fattigdom (dvs feta 1 dollar om dagen)
- ca 1,5 miljoner människor lever i slumområden och kåkstäder bara utanför huvudstaden
-ingen formell arbetsmarknad
-massor av barnsoldater som revolutionsfronter RUF tvångsvärvar och som våldtar och stjäl från civila för att inte bli dödade av RUF
-60 % arbetslöshet
-medellivslängd på rejäla 48 år.
Därför hatar jag Afrika och Sierra Leone och hela världen just nu. För att jag inte kan förstå hur ett land kan ha det så jävla sämst.

lungt

När jag är stressad, ledsen eller bara behöver göra något lungt ett tag så bakar eller lagar jag mat. Det är ett ypperligt sätt att varva ner och göra något annat, istället för att halvsova framför tvn. Idag gjorde jag couscoussallad med hallomi. Här får ni bilder på jättegoda kakor jag bakade för ett tag sen istället.

svaghet

precis som låtar producerade av disney chanel, smöriga sjukhussåpor, määnniskor som håller tal och bilder på trassliga lakan och våfflor med sirap och blåbär, klappar mitt hjärta extra fort vid åsynen av sånna där töntigt gulliga bilder på djur. Jag kan absolut bli tårögd av ett foto av två katter som skedar eller en cihuahua i handduk. Därav har jag säkert ett femtiotal liknande bilder sparade på min dator, och tänkte lätta upp söndagsångesten med några riktiga godbitar:

yes

jeans från sjuan
socialistiskt forum
avokadomiddag
fannyyy och folk

jag blev ett måndagsbarn

de senaste helgerna har jag haft lite för roligt, med sena kvällar och dagar av sömnbristtunga ögonlock och snudd till apati i sängen. Humöret har satts på mycket prov och den arga ungraren inom mig har titt som tätt fått kika fram. Därav spenderas min fredag hemma i fula fleeckläder, lite chips, harry potter och att rita på lite gamla teckningar. Nu ska jag duscha (gjort fem gånger på två dagar) eftersom det är det ända som får mig att sluta frysa, och osva. superlänge.

tydligen har jag fem inlägg som börjar på ordet torsdag

Jag har fått tillbaka en uppgift och för första gången blivit riktigt ärligt glad över ett vg+,
nästan somnat hos frisören och varit urless på att spara hår här och där,
lagat spagetti med räk&paprikasås till middag,
tränat cirkelfys och typ dött,
ätit kladdkaka
tvättat

inredningsbloggen

Rebecca ska  få ett nytt sovrum och bad om tips på inrednings bloggar och tumblrs och sånt. Jag tänkte visa mina 14 bästa inredningsbilder som jag har på datorn istället. Appropå inredning, jag har fått en ny säng, så snart kan jag inredningsblogga om mitt eget rum också.

linser!!!!!


måndagar

Såhär såg jag ut förra måndagen, med blött hår och en söt katt. Trasiga strumpbyxor och mammas stora tintintröja.
Och idag ser jag ut såhär, svart nttröja, blommiga shorts och myströja. Ikväll ska jag sova hos moromor och begrava mig i afrikas historia.

söndagar är rastlösa


söndagsmiddag på grill

Hela familjen åt middag på grill vilket råkar vara en av mina favorit restauranger. Även om det nog är ännu roligare om man äter kött så är det så himlahimla gott och min efterrätt var bland det bästa någonsin. Matkoman i bilen var dock inte nådig. bra söndag!

vinter

Vinterrusket är här.
Vintersömningheten slår till.
Vintermörkret startat tidigt igen.
Vinterhuden och vinterexemen har börjat.
Vinterblekheten har infunnit sig.
Och vintersnön är på ingång.
Ändå är inte mitt hjärta tungt och trött. Mina fötter släpar inte över den frostiga trottoaren. Ändå är inte kroppen tung och orkelös, eller alla tankar vintermörkar. Mitt hjärta är lättare än på länge, fötterna studdsar, kroppen orkar och tankarna svävar i ljusare banor. Det är nog första gången det händer mig under vinterhalvåret, kanske är det för att det känns som om jag har hittat så rätt, kanske för att jag är äntlgen är nöjd med min vardag, kanske för att jag har en klar framtid att drömma om, kanske för att jag åker till 30 grader värme om exakt en månad. Vinterfint känns det iallafall.

there's not a star in heaven that we can'nt reach


KLARA

En av världens alldra bästa människor fyller sjutton år idag. Hon är otroligt osjälvisk, rolig, omtänksam, interlligent och söt. Hon orkar alltid ta emot mina telefonsamtal, hur sena de än må vara. Hon ger kloka råd, fixar och donar och citerar high school musical där det passar bäst. Jag vet inte vad jag skulle gör utan denna lilla blondin och jag är så lycklig över att kalla henne en av mina alldra bästa vänner.

vilodagen

När jag vaknade i söndags var det riktigt fint vinterljus.
Jag åt superfrukost.
Sen gick jag prommis med de här två fina.
Söndagar alltså

släktis

trots min powernap på några timmar var jag rätt så trött när pappas kusiner kom på kusinträff. Vi fick god mat iallafall!
Räkmacka, lax, ostar och banankaka.
jättesöta choklader till kaffet!
Lite kusiner och syster.
En syssling och en farbror.
nu ska jag äta massor av frukost. idag ska jag träffa Klara och Gustav, och sedan jobba kl. fyra till nio, pepp

JAG LOVAR ATT DÖPA MITT BLOGGINLÄGG OM DEN HÄR KVÄLLE TILL DET

fredagen var hemskt rolig och tog på krafterna. massor av fina människor och idel glada miner. vi badade i poolen, viade våra dansskills (ni skulle sett mig dansa hanna montana hoedown throwdown, kramades och hade det förträffligt till drygt fyra på morgonen. Mitt alterego kom fram också. Hon heter tydligen nelly och spyr i skor. lyckad kvällis och tack igen hanna!!!

dagens ungdom

Ny favvisgrupp på faci

skrotis

Min skrotisbebis pelle var i slagsmål. Han hade en klo som fastnat i tassen, och blivit biten igenom nästan hela tassen. nu mår han dock tillräckligt bra för att hoppa upp på bordet och äta upp min macka iallafall, alltid nått

istället för retorik A och matte B

Några dagar varje månad får min hunger totalt spel. Det kan säkert förklaras med mens och hormoner och grejer, men sjukt är det. Jag får galna cravings för alltifrån lax, rödlök och pucko, och min mage verkar bli ett svart hål. Jag kan äta hur mycket som helst utan att bli mätt och blir vrålhungrig direkt efter att jag ätit. Idag har jag ätit lunch två gånger, ca 200 gram fisk till middag och tvingat manne att äta glass på mc donalds med mig för jag var så sugen att jag höll på att dö. Herregud, hur ska det här sluta?

lördagsöndag

Jag åkte hem till Klara och vi lagade en massa pannkakor, vanliga och med blåbär i. Lite vänner ifrån vår gamla ledarutbildning skulle nämligen komma dit!
Självklart lite anton<3
Ganska värt. Sen kom Kajsa, Johanna, Ebba, Alice och Philip.
Johanna och Kajsa. Sen åt jag hemgjorda friterade vårrullar, klädde på mig och åkte på maskerad med Krullis.
Väntar på vägbeskrivning.
Hårda gruvisar.
Som vanligt orkade jag inte släpa runt kameran hur mycket som helst.
På söndagen blev jag bjuden på middag hos Klara.
Vendela var där<3
Så himla bra två dagar!!!

möjligheten att låtsas som om det regnar

facebook, bloggar, tumblr och allt sådant har en sådan underbar finess: man kan ta bort något töntigt eller halvdannt man skrivigt. Fjantiga skämt ifrån längsen eller något som kanske inte riktigt hamnade i god jord, eller bara en liten fras som ingen fann tillräckligt finurlig att ens kommentera, kan nu raderas och inte existera längre. Sen så är jag fullt medveten om att allt sparas på internet tjolahoppblabla men möjligheten att åtminstone låtsas att detdär aldrig sades har man åtminstone. Då jag är lite för pratsam i vanliga fall och lätt kan säga saker som blir lite fel, tycker att det är magnifikt att kunna ända sig, klicka på en knapp och så poff, syns det inte mer eller kan omformuleras till det bättre. Ett såpass bra påhitt att jag för tillfället närmast håller på att radera hela min facebook profil.
nu ska jag klappa min krassliga katt, tjarååå

helt oki


Just nu skulle jag vilja ligga här.
Och klappa på en sån här.
På väggen skulle den här fina hänga.
Utanför skulle det se ut såhär. Och jag skulle inte behöva göra någonting. Eventuellt äta lite sånthär om jag skulle ha lust:
Och det skulle inte alls vara slut på lovet och skola imorgon, det skulle inte finnas saker som matte b, utvecklingssamtal och pengaroro. Jag skulle inte ligga i en för liten säng i ett superrörigt rum med en liten katt med superinfekterad tass och feber i en korg brevid sängen. Jag skulle bara pussa på en frisk katt i en stor och skön säng och inte göra något alls.
Trotts denna obligatoriska gnutta söndags och efter lovet ångest så har jag haft ett magnifikt lov må jag säga. På återseende!

brommis

lars, va har du varit hela vårt liv????

chilechilechile

jag rätt så sminkad och ska i niotillfemspojkväns anda vara chilens byggarbetare på maskerad ikväll. ursäktar megaposering i svartvit webbkamera, men så är det väl ibland. jag är rätt så pepp!

the hammer

Igår åkte jag till stan efter jobbet och var på little persia med Fanelius, Hannelius och Butchi iförd min nya leopardpäls. Sedan gick vi en liten kvällsprommis med manne och tittade självklart på lite whale wars.

tonårshormoner är ju fett


lovis

fredagen bestod av omkring och hit och dit åkande. Hade det mycket trevligt och tappade rösten. Lördagen gräts det framför HSM och dracks det te. Kvällen resulterade även den i omkringflängande. Söndagen spenderades med hela första säsongen av whale wars (<3<3<3<3<3<3) lite rebecca och sedan manne och klara framför Mary-Kate och Ashley film. Idag har jag levt livet som pensionär. Tidig frukost, långpromenad med hunden, fleecbyxor, bok, koka linssoppa, surdegsbröd med avokado och hallomi och nu lite tvätt. Ikväll blir det harry potter!
Jag ska bli bättre på att höra av mig. Lilla bloggis har blivit lite som min mobil, vill vara så bra på att använda den men någon stans på vägen tappar jag lite lusten. På återseende!

RSS 2.0